Steaua otpustila Bergodija

Vlasnik kluba donio odluku

Steaua otpustila Bergodija

Adnan Beganović

Trener Steaue iz Bukurešta Cristiano Bergodi smijenjen je nakon incidenta s vlasnikom kluba tokom sinoćnje  utakmice Europske lige protiv FC Sheriffa (0-0).

"Mihai Stoichita je novi trener i vodit će svoj prvi trening već danas", izjavio je vlasnik Steaue Gigi Becali.

Prema pisanju rumunjskih medija, Gigi Becali je pokušao ući u svlačionicu u poluvremenu, ali ga je Cristiano Bergodi spriječio. Kazavši da se osjećao poniženim, vlasnik Steaue, kojeg se sudski goni zbog optužbi za korupciju, nakon utakmice je izjavio da prekida saradnju s Bergodijem.

Smatrana favoritom u rumunjskom prvenstvu, Steaua se nalazi tek na petom mjestu na tabeli, pa je možda promjena na klupi i najbolje rješenje za ovaj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.