Steaua pregazila Constatu, slavio i Cluj

Steaua pregazila Constatu, slavio i Cluj

A. Haznadarević

U Rumuniji su danas odigrana tri susreta, a zanimljivo u sva tri su slavile gostujuće ekipe.

Cluj je rezultatom 2:1 savladao Concordiju, a prvi pogodak u susretu djelo je gostujućeg igrača Rui Pedra. Concordia je poravnala u 57. minutu, da bi svega minutu kasnije Sougou postavio krajnjih 2:1 za Cluj.

 

U drugom susretu dana Pandurii je odnio sva tri boda sa gostovanja kod Brasova, te slavio sa minimalnih 1:0. Trenutak odluke dogodio se u 87. minutu, kada je Lemnaru pogodio za pobjedu Panduriija.

 

Steaua Bucharest je sa visokih 4:0 savladala ekipu Constante. Već u prvim trenucima meča pobjednik je odlučen, s obzirom na to da je gostima bilo potrebno svega pet minuta da dođu do vodstva od 2:0. Prvo je pogodio Chipciu u 2., a zati i Rusescu iz penala u 5. minutu. U 27. minutu Gardos povećava na 3:0, a u 68. minutu Rusescu je zacementirao pobjedu Steue pogodivši za 4:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.