Stekelenburg: I sudije Serije A treba ispitati za korupciju

Zbog sumnjivih odluka

Stekelenburg: I sudije Serije A treba ispitati za korupciju

A. Haznadarević

Golman Rome Maarten Stekelenburg i Interov veznjak Wesley Sneijder prokomentarisali su aferu namještanja rezultata "Calcioscommesse" koja potresa Italiju.

Dvadesetdevetogodišnji golman je poručio italijanskom tužilaštvu da se pozabave i sa sudijama koje nerijetko donose čudne odluke, a one koje su se odnosile direktno na njega su dva crvena kartona koje je dobio ove sezone, te je bio ubijeđen da su oba bila prestroga.

"Siguran sam da ne bih dobio dva crvena kartona u Holandiji, trebali bi provjeriti i sudije", poručio je golman Rome.

Stekelenburgov saigrač iz reprezentacije koji također nastupa u Seriji A, Interov Wesley Sneijder također je dao svoj komentar o situaciji u Italiji:

"Iako neočekivano, to nam je veoma blizu. Premijer Italije je rekao da takmičenje treba ukinuti na godinu ili dvije", no iako u Seriji A vlada velika kriza, Sneijder istiće kako nema vremena za razmišljanje o tome, jer ubrzo počinje Euro i borba njegove reprezentacije za titulu:

"Sada se ne želim zamarati s tim. Koncetrišem se na Oranje", zaključuje veznjak milanskog Intera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.