Stephane Mbia novo pojačanje Marseilla

Kamerunsi reprezentativac na Velodromu

Stephane Mbia novo pojačanje Marseilla

Adnan Beganović

Kamerinuski reprezentativac i dosadašnji član Rennesa, Stephane Mbie, potpisat će četverogodišnji ugovor sa Marseilleom.

Pregovori Marseillea i Rennesa oko transfera sjajnog kamerunskog veznjaka okončani su na obostrano zadovoljstvo i nakon što Mbie prođe liječničke preglede potisat će četvorogodišnji ugovor za klub sa Velodroma.

Mbia je igrač koji može pokriti više pozicija, ali najbolje se snalazi na mjestu zadnjeg veznog igrača. Još uvijek nema službene informacije koliko je Marseille platio obeštečenje za ovog igrača, ali francuski mediji špekulišu sa cifrom od 12 miliona eura i ukoliko se ove špekulacije pokažu tačnim, onda će kamerunski reprezentativac biti najskuplje ovoljetno pojačanje kluba sa Velodroma.

Mbia je u Rennesu proveo posljednjih pet sezona, a standardni je član kamerunske fudbalske reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.