Nekada je bio Princ i veliki talenat, a danas mu je fudbal hobi na egzotičnoj destinaciji

Karijera koja je mogla biti velika

Nekada je bio Princ i veliki talenat, a danas mu je fudbal hobi na egzotičnoj destinaciji

Haris Zilić

Dosta fudbalera ode u zaborav, neki rano završe karijere, često vidimo i situacije kada veliki taletni nestanu sa scene, a jedna takva priča stiže nam sa juga Evrope.

Počektom 2011. godine lansirana je transfer bomba kako je PSG u svoje redove doveo igrača koji je u svojoj generaciji važio za jednog od najtalenotvanijih fudbalera u svijetu.

Stigao je iz Le Mansa u transferu vrijednom oko devet miliona eura. Svi su očekivali veliku karijeru, ali sve je otišlo u kontra smjeru. U Le Mansu je briljirao, ranije i u Creteilu.

Koliko vas se sjeća Stephanea Sessegnnona (38)?

Nevjerovatnu karijeru ima iza sebe. Nakon PSG-a, nosio je dres Sunderlanda, pokušao oživljavati karijeru u WBA, ali fudbal je na kraju doveo do amaterskog nivoa i jednog vida hobija.

Bio je i nestašan van terena, puno je lumpovao, iako mediji nisu puno pisali o tome, dok je još bio na Ostrvu volio je u kasnim satima posjećivati lokalne pubove.

Oglasi

Nakon Sunderlanda i WBA ostao je bez kluba, nije niko želio igrača koji je neozbiljan ne treninzima pa je skoro pola godine bio bez kluba, kada je u pomoć priskočio Montpellier, ali i to je bila neslavna epizoda.

Sessegnon je otišao zatim u Gencelbirligi, međutim propast i u turskom fudbalu značio je i kraj za nekada velikog talenta.

Fudbal je ostao hobi, igrao je nakon turske za kiparski Gocmenkoy klub za koji mnogi nisu čuli ni na Kipru, a znate li gdje je danas?

E danas je na egozitčnoj Malti i igra za mali nepoznati klub Sirens FC koji se takmiči u Premier ligi Malte.

Za reprezentaciju Bneina skupio je 83 nastupa, upisao 83 nastupa i postigao 24 gola.

Sa maletškim klubom ugovor mu ističe u junu 2023. godine, a onda ko zna. Pitanje je da li će nastaviti sa egoztičnim destinacijama ili će definitivno reći zbogom fudbalu, a mogla je to biti velika i sjajna karijera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi