Stephen Kelly ne igra protiv Estonije

Stephen Kelly ne igra protiv Estonije

Edmir Škorić

Fulhamov odbrambeni igrač Stephen Kelly otpao je iz konkurencije irske momčadi za uzvratnu utakmicu baraža protiv Estonije.

Republika Irska u utorak navečer će u Dublinu tražiti ovjeru plasmana na Evropsko prvenstvo 2012. godine. Prošlu su utakmicu, podsjetimo, odigranu u Talinu, dobili s 4:0.

Zbog povrede prepona Kelly, nogometaš londonskog Fulhama, neće igrati u utorak. No, dobra vijest za selektora Giovannija Trapattonija zasigurno je oporavak Johna O'Shee, koji će tako vjerovatno zamijeniti Kellyja.

Trapattonijev asistent, Marco Tardelli, potvrdio je kako Fulhamov igrač nije bio u mogućnosti da trenura u nedjelju popodne u Malahideu.

Unatoč povredi rebra u prvoj utakmici, Damien Duff je trenirao i očekuje se njegov nastup za dva dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.