Sterling sretno i spretno nastavio Cityjev nevjerovatni niz

Građani nemaju konkurenciju

Sterling sretno i spretno nastavio Cityjev nevjerovatni niz

Manchester City je danas kao gost savladao Huddersfield sa 2:1 u 13. kolu Premier lige i tako nastavio svoju nevjerovatnu pobjedničku seriju u ovoj sezoni.

Podatak da je City od početka sezone odigrao 20 utakmica u svim takmičenju i ostvario 19 pobjeda uz jedan remi je fascinantan, a današnja u Huddersfieldu je bila već 12. u Premier ligi.

Ipak, nije sve izgledalo dobro po Građane posebno nakon prvog poluvremena. Otamendi je u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena postigao autogol i doveo Huddersfield u prednost, koja nije dugo trajala.

Igrao se 47. minut kada je Aguero iz opravdano dosuđenog jedanaesterca pogodio za poravnanje rezultata na 1:1 i taj rezultat je bio na snazi sve do 84. minute.

Raheem Sterling je nakon iznuđenog jedanaesterca uspio postići i pobjedonosni gol za Građane i to na zaista s(p)retan način, a s ova tri boda su Građani zadržali osam bodova prednosti u odnosu na Manchester United koji je drugi, i stigli do čak +11 u odnosu na Chelsea.

Huddersfield ostaje na 15 osvojenih bodova i sada je na 11. mjestu, dok Manchester City ima čak 37 od mogućih 39 bodova i zaista se čini da ovaj tim trenutno nema dostojnu konkurenciju, koliko god to čudno zvučalo za englesku ligu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi