Sterling zbog bizarnog crvenog kartona propušta Liverpool
Foto: Screenshot

Mikeu Deanu se nije dopala Sterlingova proslava gola

Sterling zbog bizarnog crvenog kartona propušta Liverpool

Raheem Sterling je u sedmoj minuti sudijske nadoknade donio pobjedu Manchester Cityju protiv Bournemoutha, ali je zbog proslave gola zaradio crveni karton.

Rezultat utakmice je bio 1:1, kada je Sterling nekako uspio postići pogodak i donijeti pobjedu svojoj ekipi. Ipak, on je zbog proslave gola dobio žuti karton, a kako mu je to bio drugi na ovom susretu, sudija Mike Dean mu je pokazao put u svlačionicu.

Naime, Dean je Sterlingu pokazao žuti karton zbog toga što je prilikom proslave gola "skočio u zagrljaj" navijačima Cityja. Mnogi ovakvu odluku britanskog suca smatraju potpuno pogrešnom, a Sterling će zbog crvenog kartona propustiti veoma bitan okršaj protiv svog bivšeg kluba Liverpoola, koji je na rasporedu narednog vikenda.

Prema komentarima na društvenim mrežama većina navijača Cityja smatra da Sterling nije trebao dobiti drugi žuti karton, a kako je izgledala njegova proslava može se vidjeti u video prilogu.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi