Stevanović i Oumaru donijeli Vojvodini Europa ligu

Stevanović i Oumaru donijeli Vojvodini Europa ligu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Vojvodine iz Novog Sada savladali su u derbi susretu 30. kola Jelen Super lige ekipu Crvene Zvezde sa 2:1, te su na taj način ostvarili plasman u Europa ligu.

Zvezda je povela na stadionu Karađođe u Novom Sadu nakon 11. minuta igre golom Milunovića, da bi samo ti minute kasnije Stephen Appiah fantastičnim golom savladao golmana Zvezde za izjednačenje rezultata na 1:1.

Zvezda je bila bolji rival u većem dijelu susreta, a Novosađani mogu zahvaliti nekadašnjem golmanu naše reprezentacije Nemanji Supiću koji je u nekoliko navrata sjajno intervenisao i spriječio pogodak.

Vojvodina je morala doći do tri boda kako bi obezbijedila nastup u Europa ligi. Igrala se 93. minuta kada bh. reprezentativac Miroslav Stevanović na sjajan način proigrava Aboubakar Oumarua koji pogađa za veliku pobjedu Vojvodine.

Partizan je od ranije već poznat kao prvak Srbije, peti put uzastopno, dok će pored Vojvodine u Europa ligi igrati još Crvena Zvezda i Jagodina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti