Stevanović Koševo zavio u crno: Želji sarajevski derbi!

Velika pobjeda Željezničara

Stevanović Koševo zavio u crno: Želji sarajevski derbi!

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Na stadionu Asim Ferhatović Hase (Koševo) danas je odigran 107. sarajevski derbi, a pobjednik je bio Željezničar, koji je golom Miroslava Stevanovića slavio protiv gradskog rivala.

Današnji derbi  odigran je po lošim vremenskim uslovima i nije donio spektakularnu igru na terenu, a loš akter osim igrača bio je i sudija Edin Jakupović. Dosta grubih startova s obje strane,  žutih kartona, nepotrebnih zaustavljanja igre, valjanja... 

Prvu šansu imao je bordo tim u 12. minuti, ali Benko nije uspio da matira Kjosevskog, pošto je izblokiran u ključnom trenutku. Odmah nakon toga korner za domaće, Kjosevski leti u prazno, ali Kovačevićev udarac je ispred gola Želje zaustavio Bogičević.

Duljević je imao dva neprecizna pokušaja, potom je Mihojević šutirao malo pored gola Kjosevskog u 32. minuti.  Nekoliko minuta kasnije Blagojević centrira, Miroslav Stevanović glavom loptu šalje pored gola Pavlovića.

Upravo kombinacija Blagojević - Miroslav Stevanović donosi gostima veliku radost u samoj završnici prvog dijela. Blagojević je oštro ubacio, Stevanović sve dobro pratio i matirao Pavlovića za neopisivu sreću igrača, klupe i navijača s Grbavice.

U prvih desetak minuta nastavk bez ozbiljnih situacija pred oba gola, a onda Benko pogađa stativu nakon ubačaja Duljevića. Nastavilo se u žestokom ritmu, ali jednostavno nije bilo prave igre, pa su izostale prave šanse.

Mogao je Tiago da riješi pitanje pobjednika u 61. minuti nakon dodavanja Stevanovića, ali pucao je pored gola. Željo je u 65. minuti imao korner, ubacio je Blagojević, nesiguran je bio Pavlović, a onda Kosorić loše zahvata loptu.

Sarajevo je igralo sve ofanzivnije, pa je bilo prostora i za kontre gostujuće tima. Blagojević u 78. minuti umalo da iznenadi Pavlovića direktnim udarcem iz slobodnjaka iskosa s desne strane, ali zatresao je tek vanjski dio mreže.

Deset minuta prije kraja najbolja prilika za bordo tim. Duljević se naštimao, gađao, Kosorić se ispriječio na gol-liniji i uz pomoć prečke spasio Plave, da bi u nastavku akcije Benko loše zahvatio loptu. Koju minutu kasnije Rustemović snažno šutira, ali preko gola Kjosevskog. 

Pred sami kraj meča Amer Bekić se nesportski ponio, udario je Kosorića i dobio je direktan crveni karton.

Željo se do kraja uspio odbraniti, doći do velike pobjede u velikom derbiju. Nakon dugo, dugo vremena su Plavi slavili na Koševu, a ovom pobjedom korak su bliže svom glavnom ciju - plasmanu u Evropi. Željo je trećeplasirani sa 52 boda, dok Sarajevo ima bod manje na četvrtom mjestu.

Sarajevo - Željezničar 0:1 (M. Stevanović 45) 

Sarajevo: Pavlović, Kadušić, Rustemović, Kovačević, Okić, Duljević, Mihojević, Al. Bekić, Benko, Barbarić, Amer Bekić. Igrali su još: Harba, 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, S. Stevanović, Kosorić, Memija, Bekrić, Blagojević, Bogičević, Stanić, Lendrić, Zahirović, M. Stevanović.



Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi