Stevanović strijelac u ubjedljivoj pobjedi Vojvodine

Evropska liga

Stevanović strijelac u ubjedljivoj pobjedi Vojvodine

Midhat Šljivak

Fudbaleri novosadske Vojvodine ostvarili su plasman u treće pretkolo Evropske lige pošto su večeras sa visokih 4:0 na gostovanju savladali ekipu Suduve.

Prvi susret u Novom Sadu okončan je bez pobjednika (1:1) ,no u ovom je Vojvodina dokazala da je bolji tim od litvanskog predstavnika. Moreria je načeo domaćine nakon četiri minute igre, da bi u finišu prvog dijela mreža domaćeg golmana se zatresla još u dva navrata. Škuletić je u 37. minuti povećao na 2:0, da bi za 3:0 pogodio bh. reprezentativac Miroslav Stevanović u 40. minuti. Konačnih 4:0 djelo je Oumaroua u 48. minuti utakmice.

Rezultatom 4:0 slavio je gostujuću pobjedu i Anzhi kod Honveda. Eto'o je postigao dva gola, dok su Traoere i Shatov bili strijelci preostala dva. Prolaz je obezbijedio i Rapid iz Bukurešta koji je sa 2:0 savladao finsku MyPu.

Suduva - Vojvodina 0:4 (1:5)
Honved - Anzhi 0:4 (0:5)
MyPa- Rapid Bukurešt 0:2 (1:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.