Stevanović zablistao, crni niz prekinut

Vels - BiH 0:2

Stevanović zablistao, crni niz prekinut

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je večeras prvu pobjedu od oktobra prošle godine, te je sa 2:0 bila bolja od Velsa, uz sjajnu igru Miroslava Stevanovića.

Prvu priliku već u dvadesetoj sekundi utakmice imao je Edin Džeko, ali nažalost nije bio precizan.

Sjajnu priliku Vels je imao u desetoj minuti, ali je Asmir Begović čudesnom paradom, uz pomoć stative, odbio šut Aarona Ramseya u korner, nakon kojeg je otklonjena opasnost od bh. gola.

Zmajevi su uzvratili u 15. minuti. Loptu iz kornera je ubacio Miralem Pjanić, a ona je došla do Senada Lulića, ali prvotimac Lazija šutira daleko od gola. Samo minut kasnije, odlična prilika za BiH, ali Edin Džeko glavom nakon kornera pogađa prečku.

Miroslav Stevanović u 19. je minuti sjajno probio po desnoj strani, te potom centrirao u kazneni prostor domaćina, gdje se našao Vedad Ibišević, kojem potom nije bilo teško loptu pospremiti iza leđa golmana Velsa.

Ibišević je u 27. minuti mogao postići i svoj drugi gol, ali je nakon što se sam izborio za poziciju, loše šutirao pored gola.

Pjanić je odlično u 53. minuti uposlio najboljeg pojedinca ovog susreta Miroslava Stevanovića, koji je probio desnu stranu odbrane Velsa i potom matirao golmana domaćih za vodstvo Zmajeva od 2:0.

Džeko je u 76. minuti silovito šutirao sa oko 25 metara udaljenosti, ali Myhill jedva to izbija. Prije udarca Džeke, Williams je grubo nasrnuo na Mujdžu, ali nakon kraćeg koškanja igrača na terenu, situacija se smirila, a igrač Freiburga se na svu sreću nije povrijedio.

Selektor Safet Sušić do kraja susreta dao je priliku svim igračima koje je pozvao, te su tako večeras u A timu reprezentacije Bosne  Hercegovine debitovali Toni Šunjić i Ivan Sesar.

Fudbaleri BiH tako su došli do prve pobjede još od oktobra prošle godine, što je svakako olakšavajuća okolnost pred početak kvalifikacija. Međutim, ono što nas možda može i više radovati jeste fantastična igra mladog Miroslava Stevanovića, koji je večerašnjom utakmicom samo potvrdio da mu je mjesto u prvom timu A reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.