"Stevanoviću fali samopouzdanje, mi mu čestitamo, a on..."
Foto: SportSport.ba

Kapiten Servettea o našem fudbaleru

"Stevanoviću fali samopouzdanje, mi mu čestitamo, a on..."

Javnost u Švicarskoj oduševljena je partijama koje za tamošnji Servette pruža bh. fudbaler Miroslav Stevanović.

Stevanović je u Servette stigao još 2017. godine kada je trener bio Meho Kodro, a u međuvremenu postao je daleko najveća zvijezda u klubu iz Ženeve i igrač pred povratkom u reprezentaciju BiH. 

Da je Stevanović danas među najboljim fudbalerima u Švicarskoj uvjereni su i tamošnji mediji, ali i njegovi saigrači, prije svih Anthony Sauthier koji je ujedno i kapiten u Servetteu.

"Poznajem ga već tri godine i o njemu mogu reći samo najbolje. Izvanredan je. On nije tip igrača koji će praviti buku u svlačionici, radi isključivo za tim, ne za sebe. U toj ulozi mislim da nema boljeg u Švicarskoj", kazao je Sauthier, čiju izjavi prenosi lematin.ch.

Kao najveću Stevanovićevu manu vidi nedostatak samopouzdanja.

"Ima vrlo malo samopouzdanje, to je tačno. Kada mu čestitamo i kažemo bravo, on na to kaže da je s*anje i da može bolje. Takav je, jednostavno", dodaje Sauthier.

Otkrio je i kako Stevanoviću ne ide najbolje francuski jezik.

"Stvari komplikuje to što u njegovom jeziku ne postoji naše slovo 'u'. Ali, ne da se, počeo je sa časovima."

Ove sezone Stevanović je u 22 utakmica postigao tri pogotka i ubilježio 11 asistencija za Servette.

Top Komentari

nightcry
da je mlađi jedno 4 godine, njega bi Borusija pokupila na kraju ove sezone !
2 0
Becir1
Pravi igrac
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi