Steve McClaren novi trener Wolfsburga!

Poznat nasljednik Koestnera

Steve McClaren novi trener Wolfsburga!

Engleski stručnjak Steve McClaren, novi je trener Wolfsburga, objavio je ugledni britanski The Times. Prema pisanju The Timesa 49-godišnji McClaren je sa njemačkim klubom potpisao ugovor na dvije godine.

McClaren je nakon treniranja Middlesborougha i engleske reprezentacije trenirao Twente s kojim je prije nekoliko dana osvojio prvi naslov prvaka Holandije nakon 1926. godine. Bio je na meti Celtica, West Hama i Hamburga, ali je, izgleda, uprava bivšeg njemačkog prvaka bila brža.

Tim Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića je prošle sezone osvojio prvi naslov prvaka Njemačke, a ove sezone je završio tek kao osmi. Sredinom sezone je, nakon niza loših rezultata, otkaz dobio trener Armin Veh, a do kraja sezone je klub vodio Lorenz     Koestner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije