Steven Gerrard večeras igra 108. reprezentativnu utakmicu

Dostiže Bobbyja Moorea

Steven Gerrard večeras igra 108. reprezentativnu utakmicu

U večerašnjem susretu protiv Njemačke Steven Gerrard će u prijateljskom susretu protiv Njemačke na Wembleyju ostvariti svoj 108. reprezentativni nastup.

Gerrard je za Englesku debitovao 2000.godine protiv Ukrajine i večeras se može izjednačiti sa legendarnim Bobbyjem Mooreom.

" Zaista sam ponizan i polaskan što ću skupiti 108 nastupa, isto kao i Bobby Moore. Izjednačiti njegov rekord je nešto fantastično, moja porodica i ja smo jako ponosni. Jako sam ponosan, a istovremeno mi je malo neugodno. Riječ je o  igraču koji je osvojio naslov svjetskog prvaka, o nekome ko je bio engleski junak. Igramo protiv Njemačke to je reprezentacija koju uvijek želimo pobjediti a onda ćemo se prisjetiti dragih uspomena" naglasio je Steven Gerrard. 

Bobby Moore je 1966.godine predvodio Englesku na putu do jedinog naslova svjetskog prvaka. Kapiten reprezentacije je postao još 1963.godine, a debitovao je godinu ranije u pripremnoj utakmici uoči nastupa Engleske na SP u Čileu 1962.godine. Kapiten je postao nakon 30 nastupa.

Prije nastupa na SP 1970.godine Bobby je imao neugodno iskustvo u Kolumbiji, kada je uhapšen na 4 dana i optužen za krađu nakita iz trgovine. Radilo se o nesporazumu pa je pušten. Iste godine su nepoznati otmičari prijetili Mooreu otimicom žene. Nažalost, Bobby je bio prvi koji je umro iz te generacije koja bila svjetski prvak. Umoro je od raka 1993.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.