Stevens ne vjeruje u prolazak Holandije

Stevens ne vjeruje u prolazak Holandije

 Huub Stevens smatra da Holandija neće izboriti plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.  

Holanđanima je potrebna pobjeda u večerašnjem susretu protiv Njemačke da bi ostali u utrci da prođu "grupu smrti", nakon što su u prvom kolu doživjeli poraz od Danske.

 

Mediji su javili da je selektor Bert van Marvijk pod velikim pritiskom javnosti zbog poraza od Danaca, kao i da je u reprezentaciji došlo do pobune uoči odlučujućeg meča.

 

No, Stevens mu daje punu podršku. 

 

"Veliki sam poštovalac Van Marwijka", izjavio je Stevens za "Bild". 

 

"Skoro 17 miliona ljudi živi u Holandiji i svi podržavaju selektora. Trener mora ostati privržen svom sistemu - ne smijemo zaboraviti da je s istim sistemom bio viceprvak svijeta. No, mislim da bi trebao drugačije raditi neke stvari. Ne vjerujem da će Holandija proći grupnu fazu. Ako izgubimo od Njemačke, definitivno se opraštamo od takmičenja", dodao je. 

 

Očekuje se da će meč započeti Klaas-Jan Huntelaar, nakon razočaravajućeg nastupa Robina van Persieja protiv Danske, a Stevens se nada toj promjeni. 

 

"Po mom mišljenju, utkmicu trebaju početi igrači koji su u dobroj formi", kazao je trener Schalkea. 

 

"Uvijek sam govorio da bismo trebali igrati s Van Persiejem u sredini i Huntelaarom u vrhu napada. Imamo najboljeg strijelca u Engleskoj i u Njemačkoj - trebamo ih koristiti", dodao je. 

 

Susret između Holandije i Njemačke na rasporedu je večeras u 20.45 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.