Stigla nemoralna ponuda: Real raskida ugovor sa Adidasom?

Već su počeli pregovori

Stigla nemoralna ponuda: Real raskida ugovor sa Adidasom?

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da bi Real Madrid uskoro mogao raskinuti ugovor sa Adidasom.

Ova kompanija je sponzor kraljevskog kluba još od 1998. godine, a njihov ugovor vrijedi do 2020. godine. Ipak, čini se da bi moglo doći do završetka saradnje jer je Real Madrid dobio nemoralnu ponudu američkog sportskog brenda Under Armoura, koji je posljednjih godina u nevjerovatnoj ekspanziji.

Prema pisanju ugledne Marce, Real Madrid je već u pregovorima sa Under Armourom, koji ovom klubu nudi višegodišnji sponzorski ugovor po kojem bi Madriđani zarađivali nevjerovatnih 150 miliona eura godišnje. Ukoliko se posao ozvaniči, to će postati najunosniji takav ugovor u svijetu fudbala.

Under Armour polako postaje ozbiljna prijetnja Nikeu u SAD-u barem na sportskom polju, jer sponzoriše neke od najvećih američkih zvijezda poput Stephena Curryja, Toma Bradyja i Michaela Phelpsa, a poznato je i da oblače Andyja Murrayja, Tottenham...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi