Štilić: Biće neizvjesno u oba susreta

Reakcije na žrijeb baraža

Štilić: Biće neizvjesno u oba susreta

Adnan Beganović

„Milsim da nismo bili miljenici sreće. Za prolaz na Svjetsko prvenstvo igrat ćemo protiv jedne od najboljih evropskih, pa i svjetskih selekcija, no siguran sam da će obje utakmice biti jako neizvjesne“, rekao je za SportSport.ba Semir Štilić te dodao:

„Najveća prednost Portugala je u tome što su oni iskusniji što se tiče ovakvih utakmica, odnosno u posljednje vrijeme su stalni učesnici velikih fudbalskih smotri, dok mi veoma rijetko igramo ovako važne utakmice. Međutim, mi smo pokazali da možemo igrati na vrhunskom nivou i nadam se da ćemo uz malo sportske sreće obradovati naciju i plasirati se na Svjetsko prvenstvo.“

Lech je u prošlom kolu na svom terenu pobijedio lidera na tabeli, Wislu iz Krakowa, a Semir Štilić i Jasmin Burić bili su ponajbolji igrači derbija poljskog fudbalskog prvenstva.

„Odigrali smo sjajnu utakmicu. U goste nam je stigla Wisla i svi su očekivali naš poraz. Međutim, sjajnom igrom uspjeli smo iznenaditi favoriziranu Wislu i sasvim zasluženo smo slavili. Asistirao sam za pogodak i mislim da se polako vraćam u formu iz prošle sezone. Povreda koju sam imao na početku sezone uticala je na moje igre, no sada je sve u najboljem redu i ponovo osjećam moć na terenu. Posebno me veseli to što se Jasmin ustalio na golu i moram priznati da je najzaslužniji za trijumf nad Wislom. Svojim sjajnim odbranama „izludio“ je napadače Wisle“, zaključio je Štilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.