Štilić: Hrvatska je pobijedila, ali im ne dajem neke šanse

Štilić: Hrvatska je pobijedila, ali im ne dajem neke šanse

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić ne vjeruje da bi Hrvatska, bez obzira na pobjedu protiv Irske, mogla napraviti nešto više na Euru.  

Hrvatska je sinoć sa laganih 3:1 savladala Irsku i izbila na prvo mjesto u grupi, ispred Španije i Italije, koji su remizirali 1:1. Međutim, povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić ne vjeruje da bi Hrvatska, bez obzira na pobjedu, mogla napraviti nešto više na ovom Euru.

 

"Da, Hrvatska je pobijedila Irce, ali bez obzira na to ja im ne bih davao neke prevelike šanse na ovom Evropskom prvenstvu. Vidjelo se i protiv slabih Iraca da imaju mnogo rupa u odbrani, pa će to drugačije izgledati protiv Španije i Italije. Irska i nije neko mjerilo, jer se radi o vrlo slaboj selekciji, u odnosu na ostale na Euru", kaže Štilić u razgovoru za SportSport.ba.

 

Štilić je četiri godine godine igrao u Poljskoj, a saigrač mu je dvije godine u Lechu iz Poznana bio poljski reprezentativac Robert Lewandowski, koji je bio i strijelac u remiju Poljaka sa Grčkom na otvaranju Eura.

 

"Gledao sam nekoliko utakmica na Euru do sada. Gledao sam i Poljake. Oni su neriješenim rezultatom u utakmici koju su morali dobiti praktično sami sebe izbacili. Pobjedom bi se približili plasmanu u drugi krug, ali ovako su se doveli u vrlo nezgodan položaj", smatra Štilić.

 

Mladi vezista ne vjeruje da će neko od favorita biti prvak Evrope.

 

"Mislim da to neće biti Španija, Njemačka ili Italija. Mislim da bi neko mogao iznenaditi iz drugog plana. Možda Danska ili tako neko. Biće sigurno veoma zanimljivo do kraja Eura".

 

Štiliću krajem juna ističe ugovor sa Lechom, a njegovi predstavnici su u pregovorima sa nekoliko klubova. Međutim, još je rano reći o kojim se klubovima tačno radi, iako je od ranije poznato da su najviše interesovanja za ovog mladog vezistu pokazali grčki Olympiacos i Borussija iz Moenchengladbacha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.