Štilić i Pandža ne idu u Uzbekistan
Štilić je otkazao put u Aziju

Otkazi pred gostovanje u Taškentu

Štilić i Pandža ne idu u Uzbekistan

Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine već se suočio sa prvim problemima kada je u pitanju kontrolni susret našeg kombinovanog tima protiv Uzbekistana, 1. juna u Taškentu.

Selektor je u Aziji namjeravao dati priliku reprezentativcima koji su u prošlosti više grijali klupu, te fudbalerima koji kucaju na vrata A tima. Međutim, dan nakon što je objavio spisak putnika za Taškent, stigli su i prvi otkazi.

Naime, zbog obaveza u svojim klubovima, izvjesno je da na ovo gostovanje neće putovati Semir Štilić, prvotimac poljskog Lech Poznana, te Boris Pandža, stoper splitskog Hajduka, koji su o tome obavijestili Savez. Sa druge strane, upitno je da li će u Taškent putovati i Admir Vladavić, te Miralem Pjanić, a nije isključeno da u narednih nekoliko dana stignu i dodatni otkazi... 

Selektor Blažević još uvijek nije odlučio ko će zamijeniti ovu dvojicu reprezentativaca, ali je izvjesno da će pozive dobiti igrači iz Premijer lige BiH.

Podsjetimo, na prvobitnom spisku selektora Blaževića, kojeg je objavio u srijedu su: Nemanja Supić, Adis Nurković, Emir Spahić, Boris Pandža, Velibor Vasilić, Bojan Regoje, Dario Damjanović, Miralem Pjanić, Admir Vladavić, Sanel Jahić, Semir Štilić, Vlastimir Jovanović, Velibor Đurić, Ermin Zec, Saša Kajkut, Alen Škoro i Admir Raščić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.