Štilić jedini pogađao protivničku mrežu

Zmajevi u Evropi

Štilić jedini pogađao protivničku mrežu

Edmir Škorić

Širom Starog kontinenta u vikendu iza nas igrane su utakmice u nacionalnim prvenstvima, a bh. reprezentativci, izuzmemo li par pojedinaca, i nisu se baš proslavili. Tek je Semir Štilić postigao pogodak za Lech iz Poznana.

Kenan Hasagić (Buyuksehirspor): Buyuksehirspor je u 32. kolu turskog šampionata remizirao sa Antalysporom na domaćem terenu (1:1), a naš golman nije bio u konkurenciji.

Asmir Begović (Stoke City):
Naš golman je bio sjajan na golu Stoke Cityja koji je na Britannia stadionu, rezultatom 3:1, savladao Arsenal u utakmici 36. kola engleskog Premiershipa.

Ibrahim Šehić (Željezničar):
Branio za Plave u velikom gradskom derbiju protiv Sarajeva na Koševu. Susret je završen bez golova (0:0), a Šehić se istakao sa nekoliko dobrih odbrana.

Asmir Avdukić (Borac): Aktuelni lider premijerligaške karavane sa 2:1 savladao je Čelik, a Avdukić opet sjajno obavio svoje zadatke na golu Banjalučana, iako je napravio kiks kod vodećeg gola Olimpica, kada je loše procijenio udarac Rizvanovića sa nekih 30-ak metara.

Safet Nadarević (Eskisehirspor):
U 32. kolu turske Super lige Eskisehirspor je pred svojim navijačima poražen od Kayserispora, a Nadaević je na terenu proveo svih 90 minuta.

Emir Spahić (Montpellier):
Auxerre je s minimalnih 1:0 savladao Montpellier, a kapiten našeg nacionalnog tima nije igrao zbog suspenzije.

Boris Pandža (Mechelen): U pobjedi nad Lierseom (4:3) bosanskohercegovački stoper nije nastupio, ali je pogodak za domaći sastav postigao Boubacar Dialiba, nekadašnji napadač Željezničara.

Adnan Mravac (Westerlo):
Mravac je proveo svih 90 minuta na terenu u visokom trijumfu Westerloa nad Zulte-Wargemom (7:1).

Sanel Jahić (AEK): Nije nastupio u trijumfu AEK-a nad Olympiakosom (1:0).

Mensur Mujdža (Freiburg):
Odigrao 90 minuta u gostujućem porazu od Borussije Moenchengladbach.

Muhamed Bešić (HSV): HSV remizirao u Leverkusenu protiv Bayera (1:1), Bešić nije dobio priliku s klupe.

Senad Lulić (Young Boys): U gostujućeg remiju sa Luzernom (1:1) na terenu proveo 90 minuta i pritom zaradio jednu javnu opomenu.

Ognjen Vranješ (Krasnodar):
Odigrao svih 90 minuta u gostujućem porazu u Kazanu od Rubina (2:1).

Darko Maletić (Borac): Standardno dobar u pobjedi nad Olimpicom (2:1).

Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv): U domaćem porazu od Maccabi Haife (0:2) igrao drugih 45 minuta.

Elvir Rahimić (CSKA): Njegova momčad remizirala s 2:2 na gostovanju kod gradskog rivala Dinama. Rahimić je čitavu utakmicu presjedio na klupi.

Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva):
U pomenutom remiju s CSKA (2:2) odigrao prvih sat vremena.

Senijad Ibričić (Lokomotiv Moskva): Lokomotiv je uspio osvojiti bod na gostovanju kod Zenita, a Senijad Ibričić je odigrao prvih 57 minuta. Jednom je i javmo opomenut.

Sejad Salihović (Hoffenheim): Hoffenheim je s 2:1 slavio u Nuernbergu, Sejad Salihović odigrao je tek zadnjih nekoliko minuta utakmice.

Semir Štilić (Lech):
Odigrao svih 90 minuta, a u 70. minuti pogodio za pobjedu Lecha nad Gornikom (2:0).

Miralem Pjanić (Lyon): Odigrao 90 minuta u pobjedi nad Marseilleom (3:2). U 71. minuti dobio žuti karton.

Edin Džeko (Manchester City):
Odigrao 90 minuta u gostujućem porazu od Evertona (2:1).

Vedad Ibišević (Hoffenheim): Kao i Salihović, priliku dobio tek na kraju utakmice. U pobjedu nad Nuernbergom (2:1) ušao u 82. minuti umjesto Ryana Babela.

Zlatan Muslimović (PAOK): Dobio priliku u zadnjih sedam minuta u domaćoj pobjedi PAOK-a nad Panathinaikosom (2:1).

Ermin Zec (Genclerbirligi): Odigrao svih  90 minuta u domaćem trijumfu protiv Konyaspor (2:2). Javnu opomenu zaradio u 66. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.