Štilić: Nagrada kao podstrek

Najbolji mladi fudbaler u izboru SportSport.ba

Štilić: Nagrada kao podstrek

Nekadašnji prvotimac sarajevskog Željezničara i danas ponajbolji igrač Lecha iz Poznana, Semir Štilić, izabran je u organizaciji najčitanijeg sportskog portala u BiH SportSport.ba za najboljeg igrača do 21 godine u BiH.

Semiru Štiliću bilo je potrebno samo pola sezone da se u svom novom klubu, poljskom Lechu iz Poznana, nametne kao jedan od najboljih fudbalera ovog kluba, ali i cjelokupnog fudbalskog prvenstva Poljske.

Nagrada za sjajnu polusezonu stigla je u četvrtak navečer na dodjeli priznanje „Idol nacije“ gdje je Semir Štilić primio nagradu za najboljeg igrača do 21 godine starosti.

-    Velika je čast i izuzetno zadovoljstvo naći se u odabranom društvu najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine. Drago mi je da me ljudi smatraju najboljim mladim igračem u državi, to svakako nije mala stvar. Ova mi je nagrada podstrek da u narednom periodu još više poboljšam svoju igru, kazao je Štilić.

-    Također bih se želio zahvaliti svojim saigračima i trenerima koji su mi omogućili napredak u igri, ali prvenstveno bih se želio zahvaliti svojim roditeljima bez čije podrške ništa od ovog ne bi bilo moguće, dodao je ljubimac navijača tima sa Grbavice.

Upitan namjerava li još ostati u Lechu, s obzirom da ima nekoliko ponuda evropskih klubova, Štilić je rekao:

-    Ovu ću sezonu gotovo sigurno završiti u Poljskoj. Još sam mlad i ne namjeravam žuriti i donositi ishitrene odluke.

S obzirom kakve je igre pružao ove sezone u prvenstvu Poljske i Kupu UEFA, vrlo je vjerovatno da ćemo Semira Štilića već naredne sezone gledati u dresu nekog od evropskih velikana. Najozbiljnije je za njegove usluge zagrizao škotski Celtic, nekadašnji evropski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti