Štilić: Nisam vjerovao da Željo gubi 0:5

Bh. internacionalac sa Lechom slavio u Azerbejdžanu

Štilić: Nisam vjerovao da Željo gubi 0:5

Štilićev Lech je u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka gostovao u Azerbejdžanu, kod prvaka te zemlje Intera, a Poljaci su slavili sa minimalnih 1:0. Strijelac jedinog gola za poljskog predstavnika bio je Wichniarek, na asistenciju Štilića.

"Igrali smo po veoma lošim vremenskim uslovima. Utakmica se igrala u 20 sati navečer, a tada je na stadionu temperatura iznosila oko 35, 36 stepeni i bilo je užasno sparno i teško za igru. Ipak, najvažnije je da smo pobijedili", kaže Štilić za SportSport.ba.

S obzirom na pobjedu na gostovanju, Lech se nalazi na dobrom putu da izbori naredno pretkolo Lige prvaka.

"Tako nekako. Ipak, trebamo odigrati i revanš, pa onda početi razmišljati o narednom protivniku".

Kako ti se čini ekipa u odnosu na predhodnu sezonu?


"Doveli smo napadača Wichniareka, koji je odmah bio strijelac. Što se tiče ekipe, ona je ostala gotovo ista u odnosu na minulu sezonu. Međutim, sada smo svi nešto iskusniji i mislim da ove sezone imamo dobre šanse u poljskom prvenstvu, kao i evropskim takmičenjima", smatra Štilić.

Koliko Lech može napraviti u Ligi prvaka?


"Sve zavisi od žrijeba, odnosno da li ćemo imati sreće prilikom njega. Ukoliko nas, recimo, u četvrtom pretkolu zapadne neki klub iz Engleske ili Španije, tada je nerealno govoriti da imamo podjednake šanse. Ipak, posljednje dvije godine igramo dosta dobro u Evropi, skupili smo iskustva i uz dobar žrijeb možda možemo i napraviti nešto".

Jesi li pratio nastup svog bivšeg kluba Željezničara u Ligi prvaka?


"Nakon što smo mi završili utakmicu, kada sam ulazio u avion, javili su mi da Željo na poluvremenu gubi 5:0. Mislio sam da se šale samnom. Ipak, kada sam došao kući vidio sam da je rezultat na kraju zaista glasio 5:0. A ne znam... Možda su se prepali protivnika, a možda je to i naša realnost. Ne znam zaista", zaključio je Štilić u razgovoru za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.