Štilić: Sarajevski derbi zaslužuje veću pažnju i popularnost
Štilić iz vremena dok je nosio Željin dres

Iz Poljske za SportSport.ba

Štilić: Sarajevski derbi zaslužuje veću pažnju i popularnost

Semir Štilić je svoje prve fudbalske korake napravio na Grbavici igrajući za Željezničar. Nekoliko sezona je ovaj fudbaler bio ključni igrač Plavih, a za period svog boravka u Dolini ćupova Štilić je osjetio slast igranja gradskog derbija.

Kao i svakom igraču rođenom u Sarajevu, i za njega je poseban osjećaj bio nastupiti u jednoj takvoj utakmici.

"Derbi je posebna utakmica koja se čeka godinu dana. Mislim da ona zaslužuje veću pažnju i popularnost nego što je to slučaj u proteklih par godina", rekao je Štilić na početku razgovora za SportSport, nakon čega se osvrnuo na svoje odigrane derbije u dresu Željezničara:

"Odigrao sam ih nekoliko i taj osjećaj je poseban. Sarajevo je grad koji živi za takve utakmice a nama fudbalerima je neopisiv osjećaj kada igramo. Nervoza se uvijek osjeti i prije samog početka susreta, a sve to nosi posebnu draž".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Štilić je davno otišao iz Želje ali nikada nije prestao pratiti zbivanja u svom bivšem klubu. Iako gaji veće simpatije prema Plavim, ipak je bio umjeren u prognozama.

"Pratim igre Želje i zaista me raduje to što Željina djeca donose prevagu i daju golove. Što se derbija tiče, mislim da bi ovaj mogao biti dobar i kvalitetan jer su obje ekipe visoko plasirane na tabeli", rekao je za kraj Semir Štilić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.