Štilić: Sve osim pobjede je neuspjeh
Semir Štilić u društvu našeg novinara Marjana Mijajlovića

Veznjak poljskog Lecha za SportSport.ba

Štilić: Sve osim pobjede je neuspjeh

Edmir Škorić

U Evropi briljiraju, dok im u domaćem prvenstvu baš i ne cvjetaju ruže. Riječ je svakako o Lechu iz Poznana našeg reprezentativca Semira Štilića.

Naime, Lech se nalazi na 12. poziciji sa svega osam skupljenih bodova nakon sedam odigranih kola poljske Ekstraklase.

"U domaćem prvenstvu ne stojimo baš najbolje, no mislim da je to zbog nedostatka kvalitetnih igrača na klupi, a što se tiče Evrope, tu zaista pružamo dobre partije, što smo pokazali pobjedom u drugom kolu protiv Salzburga, ali svakako i remijem protiv jednog velikana kao što je Juventus u Torinu", kazao je Semir Štilić za SportSport.ba.

Upravo naš reprezentativac asistirao je kod oba pogotka u pobjedi Lecha nad Salzburgom.

"Drago mi je što sam svojim asistencijama pomogao klubu da pobijedi. No, mislim da je najvažnije da smo ostvarili pobjedu i ubilježili tri boda, samim tim imamo i veće šanse da prezimimo u Evropi".

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će, dakle, u petak u Tirani odmjeriti snage sa Albanijom. Treća je to kvalifikaciona utakmica naše reprezentacije za odlazak na EP 2012. godine u Poljsku i Ukrajinu.

"Utakmica u Tirani je izuzetno važna i to nam je svima jasno. Sigurno da neće biti lako i daleko od toga da potcjenjujem protivnika, ali sve osim pobjede za nas bi bio veliki neuspjeh. Što se tiče moje uloge u reprezentaciji, nisam nezadovoljan što sam na klupi i mislim da je na selektoru da odlučuje, a na meni je da se borim i dokazujem. Uostalom, kao što sam rekao, najvažnije mi je da moj tim dobro igra", kazao je Štilić za kraj našeg razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.