Štilić u derbiju pogodio za remi
Nova majstorija Semira Štilića

Poljska, 22. kolo

Štilić u derbiju pogodio za remi

Veliki derbi 22. kola šampionata Poljske između Lech Poznana i Wisle Krakow bio je sretan za Semira Štilića, našeg reprezentativca koji je trenutno jedna od najvećih zvijezda poljskog prvenstva.

Derbi je okončan bez pobjednika (1:1), a glavni „krivac“ što Lech nije izgubio bodove na domaćem terenu upravo je Štilić. Gosti su poveli u 52. minuti golom Singlara, a naš reprezentativac izjednačio je u 83. minuti iz slobodnog udarca za konačnih 1:1.

Štiliću je ovo deveti gol i trenutno je na trećoj poziciji najboljih strijelaca šampionata Poljske, a ako se tome pridoda i prvo mjesto na listi najboljih asistenata, lako je zaključiti da Štilić igra sezonu karijere i da je samo pitanje dana kada će dogovoriti transfer u neku od jačih evropskih liga.

Lech nakon 22. kola zauzima prvu poziciju sa 45 bodova, bodom više od drugoplasirane Legie iz Warszawe, a tri više od današnjeg prtivnika. 

Singlar - 0:1


Štilić - 1:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.