Štiliću godi interesovanje velikih klubova
Štilić je postigao dva gola Werderu

Bh. internacionalaca briljirao protiv Werdera

Štiliću godi interesovanje velikih klubova

Semir Štilić, bh. fudbalski internacionalac koji nastupa u poljskom Lech Poznanu, briljirao je u utorak u prijateljskom susretu protiv Werdera u kojem je njegov tim poražen rezultatom 2:3, ali je bivši igrač Željezničara postigao oba gola za Poljake.

„Ovo nam je bila prva pripremna utakmica jer smo tek prije nekoliko dana počeli sa radom i odradili smo tek pet-šest kvalitetnih treninga. Stoga minimalan poraz i nije tragedija, posebno zbog činjenice da su gosti iz Bremena bili u najjačem sastavu i da su već u takmičarskoj formi, spremni za nastavak sezone. Kada su poveli sa 2:0 mislio sam da ćemo doživjeti katastrofu, a na kraju je ispalo više nego dobro“, izjavio je Štilić za Nezavisne novine.

Njegovo dobro izdanje protiv bundesligaša iz Bremena nije ostalo neprimijećeno ni kod mnogobrojnih skauta koji su posmatrali ovaj meč. Spekuliše se da su našeg internacionalca pratili i misionari slavnog Bayerna iz Munchena.

„Totalno sam isključen iz svih priča o tome. Trenutno sam s ekipom na jednoj planini pored Poznana i maksimalno sam usredotočen na treninge. Vjerovatno postoji milion priča o eventualnim klubovima koji me traže“, ustvrdio je Štilić, dodavši:

„Puno mi znači ako me prati klub poput Bayerna, ali se ne zanosim time previše. Imam 21 godinu, još sam mlad i neću srljati. Najbitnije je da ostanem zdrav i da me bog sačuva povreda. Nemam menadžera, ali sam se čuo sa nekim ljudima koji su mi nešto predlagali... No, nije bilo ništa konkretno.“

Štilića je nedavno tražio i Celtic, ali su čelnici Lecha odbili zvaničnu ponudu iz Škotske.  

„Pričao sam sa čelnicima kluba koji su još protiv moje prodaje. Rekli su mi da su odbili ponudu od tri miliona eura jer smatraju da vrijedim mnogo više“, istakao je Štilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.