Štilić:U Njemačkoj bih se najbolje uklopio

Najbolji stranac u Poljskoj ove sezone

Štilić:U Njemačkoj bih se najbolje uklopio

Sezona za bivšeg fudbalera Željezničara Semira Štilića u poljskom Lechu može se okarakterisati i više nego uspješnom.

Ujedno, sezona iza nas bila je prva u inostranstvu za vezistu reprezentacije Bosne i Hercegovine u kojoj je proglašen najboljim stranim fudbalerom u Poljskoj, a sa Lechom je osvojio i naslov pobjednika Kupa u ovoj zemlji.

Odlične partije u dresu kluba iz Poznana privukle su pažnju mnogih klubova. Prvo se za Štilića interesovao slavni škotski Celtic, a nedavno je svoje skaute u Poljsku poslala i berlinska Hertha.

Poznato mi je da je Hertha zainteresovana za mene, ali ja se u ovom trenutku zaista ne želim zamarati eventualnim transferom. Na kraju krajeva, ne odlučujem samo ja. Pita se i Lech, čija će uprava odlučiti u slučaju ponude za mene”, kaže Štilić i dodaje da bi u slučaju odlaska iz Poljske najviše volio da pređe u neki od bundesligaških klubova.

Njemačka je blizu, ima jednu od najjačih evropskih liga, poznajem jezik i mislim da bi se tu najbrže i najbolje uklopio”.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević u predstojećem susretu koji A tim igra protiv selekcije novinara, Štilića je “posudio” ekipi koju će voditi Dragan Jović. Ćirina želja je da Štilića promoviše kao nasljednika Zvjezdana Misimovića u državnom dresu BiH, a Štilić bi u narednom susretu kvalifikacija trebao na terenu zamijeniti Misketa, kojeg neće biti zbog žutih kartona.

Meni je od svega najbitnije da igram. Uvijek je posebna draž obući dres a nacionalnim grbom. Motiva mi neće manjkati i želim dokazati svima kako sam sposoban igrati u A timu. Odlika svakog dobrog fudbalera je da igra dobro kada je pritisak najveći. Jas am uvjeren da to mogu podnijeti”, zaključio je ovaj nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.