Stiže li kraj Mancinijeve ere u Cityju?

Vlasnici ne žele razgovarati o produženju ugovora

Stiže li kraj Mancinijeve ere u Cityju?

M. Skaka

Još prije Božića, Roberto Mancini je nagovijestio čelnicima Cityja da je spreman razgovarati o produženju ugovora. Međutim, nikakvih razgovora neće biti prije kraja sezone, a kako stvari teku, Italijanu može pomoći samo titula prvaka Engleske.

Aktuelni menadžer Cityja potpisao je ugovor na tri i po godine u decembru 2009. kada je naslijedio Marka Hughesa, a ugovor mu ističe u junu 2013. godine.

Sada, kada je ispao iz evropskih takmičenja i kada se više ne nalazi na vrhu tabele u Engleskoj, Mancinijeva budućnost ne čini se tako svijetlom. Čelnici kluba propustili su priliku da produže Mancinijev, 3,5 miliona funti godišnje vrijedan ugovor kada je osvojio FA kup i donio im prvu titulu nakon 35 godina. Teško je očekivati da bi sada situacija mogla biti optimističnija.

Pravilo u Cityju je da se ugovori prekidaju ili produžavaju na kraju sezone. Istina, Adam Johnson i Joe Hart potpisali su ugovore u novembru odnosno januaru, ali to nisu bili izuzeci od ovog pravila. Johnson je usmeno dogovorio uslove ugovora prošlog ljeta, dok je kod Harta u pitanju više povećanje plate, nego produžetak ugovora.

Kako navodi Goal.com, u posljednjim sedmicama klub je ponudio produženje Davidu Silvi i Vincentu Kompanyju, ali ništa neće biti formalno potpisano prije sredine maja.

Za razliku od njih, Mancini još nije dobio nikakav pozitivan mig iz Abu Dhabija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.