Što se, zapravo, dogodilo na Piroti?
Rusmir Mrković

Mrković napadnut, ali nema povreda

Što se, zapravo, dogodilo na Piroti?

Edmir Škorić

U Travniku je jučer odigrano samo jedno poluvrijeme utakmice između istoimenog domaćina i banjalučkog Borca.

Prvih 45 minuta okončano je rezultatom 1:1 (Ćurić/ Vidaković), što je na kraju bilo sve što su svi prisutni na Piroti mogli vidjeti. Utakmica se nije nastavila, jer se na terenu nisu pojavile sudije, na čelu sa glavnim arbitrom Rusmirom Mrkovićem iz Sarajeva.

U tunelu je nastalo koškanje, a sve se smirilo intervencijom redarske službe. Delegat utakmice Radika Marić iz Bijeljine trenerima Selimoviću i Cvetkoviću poručio je da povuku igrače s terena, kao razlog navodeći napad na sudiju Mrkovića.

Službena lica su Pirotu napustili u pratnji policije. Mrković je u Domu zdravlja obavio pretrage, no ispostavilo se kako mu nisu nanešene nikakve povrede. Ni u Kantonalnoj bolnici Travnik Mrkoviću nije konstatirana nikakva povreda.

"Bio sam u svlačionici nakon ulaska sudija i pitao šta se  desilo, jer sam imao utisak da je sve bilo uredu. Mrković se u tom trenutku konsultirao s delegatom Marićem, koji ga je nagovorio da se utakmica ne nastavi. Potom smo omogućili sve uvjete da službena lica napuste stadion i uputili ih u Dom zdravlja", prenosi Dnevni avaz izjavu predsjednika Travnika Asima Fazlića.

Sada je sve, naravno, na Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti