Bh. kolonija u Budimpešti ostala bez trenera
FOTO - EPA

Ferencvaroš i Stoger se razišli

Bh. kolonija u Budimpešti ostala bez trenera

A. Beganović

Aktuelni mađarski prvak Ferencvaroš, čije boje brane tri bosanskohercegovačka fudbalera (Muhamed Bešić, Adnan Kovačević, Stjepan Lončar) raskinuo je saradnju sa austrijskim stručnjakom Peterom Stogerom.

Dan nakon prvog gostujućeg poraza u prvenstvu od Debrecena (2:0), iz Ferencvaroša su objavili da su raskinuli saradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba.

Stoger je sa mađarskim prvakom potpisao ugovor prije pola godine, a sa ovim klubom "dokopao" se grupe faze Evropa lige.

Međutim, u teškoj grupi sa Betisom, Celticom i Bayer Leverkusenom, osvojio je tri boda. Pet puta je Ferencvaroš poražen, a uspisao je pobjedu protiv Apotekara iz Leverkusena u posljednjem kolu.

Pored Stogera klub je raskinuo saradnju i sa njegova dva pomoćnika, a novog šefa struke mađarski prvak trebao bi imenovati do kraja godine.

Stoger je Ferencvaroš vodio u 30 službenih utakmica. Ostvario je 18 pobjeda, 10 poraza i dva remija, a trenutno je drugoplasirani na tabeli sa bodom i utakmicom manje od vodeće Kisvarde, čije boje brani bh. fudbaler Jasmin Mešanović.

Dodajmo i da je Stoger u Ferencvaroš stigao iz Austrije Wien, koju je vodio u prošloj sezoni. Sa ovim klubom osvojio je titulu prvaka Austrije u sezoni 2012/2013.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je još i Borussiju Dortmund, Koln, Wiener Neustadt, Grazer AK i First Wienu.

Top Komentari

Hasni
A gdje je Civic
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi