Stoichkov preuzeo ligaša iz JAR

Čudni su putevi trenerski

Stoichkov preuzeo ligaša iz JAR

Adnan Beganović

Jedan od najboljih bugarskih fudbalera svih vremena, Hristo Stoichkov, novi je trener južnoafričkog pvoligaša Mamelodija Sundownsa.

Na klupi ovog kluba do prije dva mjeseca sjedio je Henri Michel, a nakon njegovog odlaska privremeno ga je preuzeo Ted Dumitru.

Stoichkov i popularni „The Braziliansi“ dogovorili su saradnju na dvije godine, a financijski detalji ugovora nisu poznati. Stoichkov je trenersku karijeru započeo na klupi bugarske reprezentacije 2004. godine, a nakon tri godine provedene na kormilu bugarskog nacionalnog tima preuzeo je španjolsku Celtu iz Viga.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.