Stojanović novi selektor Slovenije

Stojanović novi selektor Slovenije

Edmir Škorić

Slaviša Stojanović novi je selektor slovenske nogometne reprezentacije, javila je agencija STA.

Stojanović je na toj funkciji zamijenio Matjaža Keka, koji je reprezentaciju vodio od 2007. godine do danas.

Četrdesetdvogodišnji trener će selekciju Slovenije voditi do kraja kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, a ugovor će mu biti produžen ako izbori plasman na završni turnir. Slovenija u kvalifikacijama za SP igra u grupi s reprezentacijama Islanda, Kipra, Albanije, Švicarske i Norveške.

Stojanović, koji je šesti selektor Slovenije nakon Zdenka Verdenika, Bojana Prašnikara, Sreća Kataneca, Branka Oblaka i Matjaža Keka, prvi ispit imat će 15. novembra, kada Slovenci igraju prijateljsku utakmicu sa SAD-om. Slaviša Stojanović novi je selektor slovenske nogometne reprezentacije, javila je agencija STA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.