Stojčev: Sarajevo je ostalo dio mene, vratio bih se
Srbijanski fudbaler je voljan raskinuti ugovor sa grčkim prvoligašem kako bi ponovo zaigrao na Koševu (Foto: EPA)

Sa Sarajevom je osvojio Kup BiH i prvenstvo

Stojčev: Sarajevo je ostalo dio mene, vratio bih se

Nikad, od trenutka kada je napustio FK Sarajevo i otišao u Grčku, Miloš Stojčev nije krio želju da ponovo zaigra na Koševu. Srbijanski internacionalac je u redovima FK Sarajevo proveo dvije godine i ostavio je pritom veliki trag. Nema tog navijača koji ne bi htio da se Stojčev vrati na Koševo, a kad bi se samo oni i igrač pitali, već u januaru tim sa Koševa bi dobio ozbiljno pojačanje u veznom redu.

Prvi preduslov na tom planu je ispunjen. Stojčev je u razgovoru za SportSport.ba prenio želju da već u zimskom prijelaznom roku raskrsti za grčkim fudbalom i opet zaigra za - FK Sarajevo.

"Svaka pomisao na FK Sarajevo u meni budi lijepe uspomene. Tu sam proveo najljepše godine svoje karijere, stekao prijatelje za cijeli život i stvarno sam zavolio grad i klub. Već neko vrijeme sam u Grčkoj, međutim i kada sam odlazio rekao sam da bih se jednom volio vratiti, a želje su ostale iste", kazao nam je Stojčev.

Stojčev se gotovo svaki prijelazni rok povezuje sa Sarajevo.

"Stalno postoje neki kontakti, nikada nije bila sporna želja, ali jednostavno ispriječe se neke druge stvari. Moj povratak i sada nije nemoguć, no pitanje je koliko u Sarajevu to žele. Iako imam važeći ugovor, mislim da je cijela priča izvodljiva i da bi mi ljudi u Plataniasu izašli u susret ukoliko bih izrazio želju za odlaskom. I moj bivši saigrač, koji inače slovi za legendu Sarajeva, je u kontaktu s mojim agentom Ilijom Ivićem, tako da vidjet ćemo šta će biti od cijele priče..."

Sarajevo je, kaže, nastavio pratiti i nakon što je otišao u Grčku.

"Sarajevo je, ponavljam, ostalo dio mene i redovno pratim baš sve što se dešava u klubu. Stvari nisu izgledale baš najbolje na početku sezone, ali, evo, svjedoci ste i sami da se ekipa probudila otkako je za novog trenera došao Husref Musemić. Ja sam uvjeren da Sarajevo na proljeće može biti još bolje, no uz kvalitet je potrebno imati i dozu sreće."

Od ove sezone je u Plataniasu, no nije se mnogo naigrao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nakon što sam napustio Atromitos prihvatio sam ponudu Plataniasa, koji se također takmiči u elitnom rangu. Ove sezone sam odigrao pet utakmica u prvenstvu, no imao sam i peh da sam zbog povrede lakta i operacije morao da pauziram neko vrijeme. Srećom, to je iza mene i normalno treniram..."

Podsjetimo, Stojčev je svojevremeno sa Sarajevom osvojio Kup BiH 2014. godine, kao i šampionsku titulu godinu dana kasnije. U bordo dresu je odigrao 58 utakmica, postigao je pritom 11 golova i upisao 10 asistencija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi