Stojnić: Bit će teško, jer neće biti navijača

Borac dočekuje Velež

Stojnić: Bit će teško, jer neće biti navijača

D. Banović

Seriju teških utakmica u finišu jeseni Borac nastavljaju u subotu u Banjoj Luci protiv Veleža. Igrači aktuelnog prvaka su dobili dodatno samopouzdanje poslije meča bez golova na Koševu i svi vjeruju da će i protiv Veleža nastaviti sa dobrim rezultatima.

"Utakmica će biti teška iz prostog razloga što ćemo ponovo igrati bez publike. Morat ćemo da odradimo još ovaj susret bez naših navijača na tribinama i ja vjerujem da ćemo mi smoći snage i da ćemo pobjediti Velež. Neće biti lako, jer i Velež ove sezone igra dobro i kvalitetno. Ja samtram da je kvalitet na našoj strani i da ćemo kroz jednu disciplinovanu igru stići do tri boda", kazao je trener Velimir Stojnić.

Poslije nešto više od godinu dana Marko Maksimović je zaliječio povredu leđa i ustalio se u prvoj ekipi poslije dolaska na mjesto trenera Velimira Stojnića.

"Šteta što nismo pobjedili Sarajevo u srijedu, a imali smo šanse. Sad je na redu Velež koji jednostavno moramo da pobjedimo. Sa ta tri boda mi bi uhvatili priključak sa vodećim timovima. U ovaj susret treba da uđemo hladne glave i siguran sam da ćemo pobjediti. Svjesni smo da moramo pobjeđivati ako želimo ponovo da izborimo plasman un Evropu –rekao je vezist Marko Maksimović.

U timu neće biti sigurno Milana Stupara koji je u prošlom kolu u Gabeli zaradio treći žuti karton.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.