Stojnić: Napadački stil donosi nam rezultat
Bilbija polako hvata ritam

Banjalučani ne posustaju

Stojnić: Napadački stil donosi nam rezultat

A. Beganović

Fudbaleri Borca jučer su pred oko 5.000 gledalaca na svom terenu pobijedili Slobodu (1:0) te tako nastavili niz nepobjedivosti u Banja Luci i učvrstili se na liderskoj poziciji premijerligaške tabele.

„Prije ovog susreta najavljivao sam da će se Sloboda u Banja Luku doći braniti i to se ostvarilo. Zadovoljan sam onim što su moji momci pokazali na terenu i mislim da smo sasvim zasluženo došli do trijumfa“, rekao je za SportSport.ba trener Borca Velimir Stojnić te dodao:

„Konačan rezultat i naša minimalna pobjeda mogu dati pogrešnu sliku od onoga što se ustvari dešavalo na terenu. Bili smo cijelu utakmicu mnogo bolja momčad, tražili smo pogodak od samog početka, dok je Sloboda s druge strane razmišljala o tome kako sačuvati svoju mrežu netaknutom. Imali smo šest, sedam, izrazitih prilika za pogodak, dok su Tuzlaci u 90 minuta samo jednom ozbiljnije zaprijetili našem golu i to najbolje govori o odnosu snaga na terenu.“

Borac gaji napadačku igru i takav stil donio je Banjalučanima rezultate i lidersku poziciju na tabeli. Do kraja prvog dijela sezone ostala su četiri kola i Banjalučani imaju veliku priliku prvi proći kroz cilj.

„Od momenta preuzimanja Borca znao sam da će nam se napadačka igra isplatiti. I na jučerašnjoj utakmici stvorili smo veliki broj prilika, no težak teren je po meni glavni krivac što nismo postigli još koji pogodak. Međutim, pobjedi se ne treba gledati u zube, upisali smo nova tri boda i sada rasterečeno idemo u finiš jesenjeg dijela prvenstva“, zaključio je Stojnić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.