Stojnić: Ne razmišljamo o tituli, ali...

Stojnić: Ne razmišljamo o tituli, ali...

A. Beganović

Fudbaleri Borca i u 6. kolu nastavili su sa sjajnim igrama. Pred 11.000 gledalaca u Banja Luci savladan je Zrinjski i sa ova tri boda Banjalučani su se osamili na vrhu tabele.

Jedan od glavnih „krivaca“ za iznenadan uspon banjalučkog fudbala je šef struke Borca, Velimir Stojnić, s kojim smo porazgovarali o uspjesima njegovog kluba.

SS.ba:
Gospodine Stojniću, šest kola u novoj sezoni PL je iza nas. Borac je najprijatnije iznenađenje PL. Za mnoge je to neobjašnjivo. Molio bih Vas da nam otkrijete formulu uspjeha.

Stojnić: Formula uspjeha je red, rad i disciplina. Prije početka sezone odlučili smo priliku pružiti momcima iz Banja Luke, iz našeg pogona i to se pokazalo kao ispravna odluka. Dobro treniramo, idemo iz utakmice u utakmicu i to daje rezultate.

SS.ba: U subotu je „pao“ i aktuelni šampion, mostarski Zrinjski. Kako ste Vi vidjeli tu utakmicu?.

Stojnić: Mislim da smo nadigrali Plemiće u svim segmentima igre. Ovaj susret za moju momčad imao je veliku važnost jer ipak se radi o prvaku Bosne i Hercegovine i timu koji je prošle sezone odnio bodove iz Banja Luke, ali sve to je bio samo dodatni motiv za nas.

SS.ba:
Gradski stadion u Banja Luci u subotu je i pored direktnog prenosa na televiziji bio ispunjen. Čini nam se da su igre i dobri rezultati Borca „uzburkali“ duhove u Banja Luci i regiji. Da li se već sada u gradu osjeća fudbalska euforija.

Stojnić: Banja Luka i regija ponovo žive za fudbal, za Borac, i to je ono što me najviše raduje. Podatak da je na utakmici sa Zrinjskim bilo prisutno 11.000 gledalaca najbolji je pokazatelj toga. Mogu da kažem da su i političari iz RS-a počeli pokazivati interes za Borac, što prije i nije bio slučaj. Jednostavno, naše igre nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

SS.ba:
Nakon šest kola Borac se prometnuo u glavnog favorita za titulu. Rano je još o tome, no, rezultati koje postižete „guraju“ Vas u prvi plan. Da li mislite da možete ostati na čelu tabele i nakon jesenjeg dijela šampionata?

Stojnić:
Ne želim uopšte da razmišljam u tom pravcu. Sljedeća utakmica mi je samo u mislima, a šta će biti  za mjesec ili dva, pokazat će vrijeme. Jednostavno sam takav, a i ne želim pred ekipu stavljati neke imperative. Ukoliko nam se ukaže prilika, znat ćemo je iskoristiti, ali mislim da će Borac tek za dvije godine biti ono što svi iskreno želimo, a to je klub koji će igrati u Evropi.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.