Stojnić: Ne smijemo potcijeniti Bijeljince

Rudar i Radnik igraju svoj prvi meč u PL BiH

Stojnić: Ne smijemo potcijeniti Bijeljince

A. Haznadarević

Rudar u Prijedoru sutra dočekuje momčad bijeljinskog Radnika, a ono što je najzanimljivije je to da se ove dvije momčadi nikada prije nisu susrele u elitnoj ligi Bosne i Hercegovine.

U duelima igranim u Prvoj ligi RS-a, Radnik ima nešto bolju statistiku, ali ipak, trener Rudara Velimir Stojnić ne očekuje lagan susret:

 

"Iza nas je teška sedmica i psihički i fizički, ali uspjeli smo da oporavimo ekipu i spremimo se za utakmicu protiv Radnika koja za nas imamo izuzetno veliki značaj. Tri boda su imperativ jer želimo da ovjerimo dobru igru iz Mostara i nadamo se da će naša pobjeda biti potvrđena i od organa od kojih to treba i da bude. U finišu jeseni želimo da budemo pravi, da pokušamo da osvojimo što više bodova kako bi na proljeće bili mirniji", kazao je trener Rudara, te nastavio:

 

"Radnik ima dobru i kvalitetnu ekipu, neće nam biti lako. Ko misli drugačije zavarava se. Bijeljinci su u usponu forme imaju nekoliko kvalitetnih fudbalera koji su izuzetno opasni. Iznenadili su Željezničar na Grbavici, igraju čvrsto i sigurno će se zabunkerisati u Prijedoru i čekati šansu iz kontre. Takvu igru gostiju moramo da osujetimo i pronađemo način da stignemo do njihove mreže. Vjerujem u svoje igrače".

 

Od svojih igrača Stojnić će zahtijevati krajnje ozbiljan pristup meču:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Ne smijemo potcijeniti Bijeljince, već od prvog minuta treba da uđemo u utakmicu krajnje ozbiljno i odgovorno. Bitan je pravi pristup meču i nadam se trijumfu. Kvalitetniji smo od Radnika, ali ćemo to morati da dokažemo i na terenu. Bilo bi lijepo na vrijeme postići gol, otvoriti protivnika i čekati ga da napravi još koju grešku", zaključio je Velimir Stojnić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.