Stojnić: Pobjeda protiv Slavije donosi opstanak

Stojnić: Pobjeda protiv Slavije donosi opstanak

D. Banović

Tri uzastopne pobjede u Premijer ligi dovele su momčad Rudar Prijedora do mirne luke i na korak do opstanka. Da bi prebrinuli sve brige igrači Rudara će morati u nedjelju da pobjede Slaviju, koja se grčavito bori za opstanak.

Trener Velimir Stojnić je u četiri utakmice na klupi Rudara upisao  tri pobjede i samo jedan poraz i to na debiju protiv Borca u Prijedoru.

"Rudar ima dobru ekipu koja sad pokazuje sav svoj kvalitet i ja duboko vjerujem da ćemo niz pobjeda da nastavimo i danas protiv Slavije. Sa ta tri boda mi bi sigurno riješili sve probleme oko opstanka u ligi. Ova utakmica će da bude posebno teška, jer i Slavija mora da ide na pobjedu što može samo da garantuje dobar fudbal. Vjerujem da će sve biti korektno", rekao je Velimir Stojnić.

Za ovu utakmicu će Rudar Prijedor da bude jači, jer u momčad se vraćaju Nebojša Šodić i provjereni strijelac Damir Tosunović.

Utakmica između Rudara i Slavije igra se danas u Prijedoru u 16,30 sati, a sudi je Elmir Pilav iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.