Stojnić: Spremni čekamo kvalifikacije
Kadetska selekcija BiH U - 17 - Slijedi ispit "Estonija"

Polovičan uspijeh protiv selekcije Srbije

Stojnić: Spremni čekamo kvalifikacije

Kadetska nogometna selekcija BiH, igrači do 17 godina odigrali su minulog utorka i srijede dvije kontrolne utakmice protiv selekcije Srbije domačina završnog turnira za prvaka Evrope koji će se igrati na ljeto 2011 godine.

Ovo je ujedno bila generalna proba za našu selekciju koju od 15 - 21.10 očekuju kvalifikacije za plasman i drugi krug kvalifikacija za EP.

Mini UEFA turnir igra se u Estoniji, a pored domeće i naše selekcije u grupi se nalaze još Njemačka i Austrija, a dvije prvoplasirane ekipe idu u drugi krug.

Stručni štab naše selekcije predvođen selektorom Velimirom Stojnićem i njegovim saradnicima Denisom sadikovićem, Antom Kokićem i Danimirom Milkanovićem sigurno je da može biti zadovoljan nakon dva ogleda sa selekcijom Srbije.  Prvi susret u Čeliću koji je odigran u prelijepom sportskom ambijentu pred oko 2.000 gledalaca naši momci su rješili u svoju korist pogotkom Amara Rahmanovića u 21 minuti nakon sjajno izvedenog obacivanja sa ugla Romana Vlahe. Selektor Stojnić o ovom susretu kaže:

"Momci su dali sve od sebe i zasluženo pobijedili. Imali smo veliki broj prilika, ali istina u nastavku i gosti su u par navrata ugrozili naš gol, sva sreća bez promjene rezultata. Golmani Vedran Kjosevski i Luka Gajić su bili na visini svog zadatka. Hvala divnoj publici u Čeliću kao i načelniku Općine na izvanrednom prijemu.", naš selektor i dodaje:

Veliki broj sportskih radnika uz kadete
Susret u Čeliću odigran je u zaista pravoj sportskoj atmosferi. Pokrovitelj susreta bila je Općina Čelić i njen načelnik Sead Muminović, te sjajno osoblje motela "Royal". Susret u Čeliću pratilo je veliki broj sportskih radnika. Pored predstavnika NS/FS BiH, tehničkog direktora Denijala Pirić i koordinatora Murata Jahe utakmici su prisustovali članovi  IO NS/FS BiH, Marjan Jelić i Slaviša Vujić, te generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković, Slobodan Tešić iz Brčkog, selektor U- 21 BiH, Branimir Tulić, dok su u Bogatiću kod Šabca uz našu selekciju bio  ponovo Slobodan Tešić, a na stadionu je bilo mnogo sportskih radnika iz Srbije predvođeni bivšim asom Crvene Zvijezde, Vladimirom Jugovićem, estradnu imjetnik Ljuba Aličić i mnogi drugi.
"U Bogatiću smo dali priliku i ostalim igračima da vidimo na koga možemo računati u Estoniji. Bilo je promjena u sastavu iz taktičkih razloga jer su na tribinama bili predstavnici Austrije, tako da nam je rezultat u ovom susretu nije bio bitan, iako smo bili blizu da i ovaj susret ne izgubimo. Sve u svemu imamo mnogo jasniju sliku u odabiru 18 putnika za Estoniju posebno kada će mo sigurno moći računati na povriijeđenog Nikolu Danilovića iz Sarajeva i mladog Amera Džaferovića iz austrijskog Šturma koji je rješio potrebnu papirologiju.", kaže Stojnić.

Sve u svemu naša selekcija je zaokružila pripreme za kvalifikacioni turnir u Estoniji, a spisak od 18 putnika selektor Stojnić će odrediti veoma brzo jer mini pripreme za Estoniju počinju 10.oktobra, a na put se kreće 14 oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.