Stojnić: Zasluženo smo slavili

Reakcije trenera nakon susreta u Banja Luci

Stojnić: Zasluženo smo slavili

Adnan Beganović

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine je teško stigao do tri boda protiv Veleža, iako to konačnih 3:0 ne sugeriše. Domaći sastav se mučio sve do 67. minuta, kad su postigli prvi gol preko Stajića, a onda je sa dva gola Krunić stavio tačku na ovaj susret.

"Igrali smo, da se tako izrazim pod ručnom kočnicom, kako nam se ne bi desio neki kiks. Zato smo u utakmicu ušli oprezno i strpljivo smo čekali svoju šansu. Dočekali smo je u 67. minutu i onda je sve bilo mnogo lakše. Znali smo da će odbrana veleža morati da popusti pod našim napadima, posebno u drugom dijelu utakmice", rekao je trener Borca Velimir Stojnić.

S druge strane trener Veleža Mirza Varešanović kaže da je Borac zasluženo pobijedio, ali da je konačan rezultat previsok.

"Igrali smo oslabljeni i naš cilj je bio da ne izgubimo. Dobro smo se držali do 67. minuta, a onda je Stajić kaznio jednu grešku u našoj odbrani i Borac je došao so prednosti. Na kraju, činjenica je da su domaći zasluženo osvojili cijeli plijen, ali je rezultat malo previsok", rekao je Varešanović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.