Stoke bolji od Liverpoola, Begović branio

Premiership, 12. kolo

Stoke bolji od Liverpoola, Begović branio

Edmir Škorić

U posljednjoj utakmici današnjeg programa 13. Kola engleskog Premiershipa Stoke City je na svom Britannia stadionu slavio pobjedu nad Liverpoolom (2:0), a svih 90 minuta na golu pobjedničkog tima stajao je naš reprezentativac Asmir Begović.

Ovim porazom nastavila se agonija Liverpoola koji nikako da pronađe pobjednički put pod palicom menadžera Roy Hodgsona. Pobjeda nad Chelseajem (2:0) se činila kao prekretnica, no Redsi su opet zakazali.

Torres, Gerrard i društvo jednostavno nisu pronašli rješenje da pošalju Asmira Begovića po loptu u vlastitu mrežu. Dok je, pak, Ricardo Fuller uspio matirati Pepe Reinu.

Igrala se 56. Minuta, kada je Fuller, nakon jedne gužve pred golom Reine, više sretno nego spretno loptu poslao u mrežu za 1:0. Stoke je u finišu utakmice potvrdio pobjedu. Uradio je to James kada se oslobodio Škrtela, te sa nekih desetak metara rutinski lopt plasirao u mrežu. Da za Liverpool stvar bude još gora, pobrinuo se Lucas koji je u sudijskom vremenu isključen.

Treba naglasiti da je Begović u 64. minuti imao briljantnu odbranu nakon udarca Maxija Rodrigueza. Begović je na ovaj način sigurno pokazao selektoru Sušiću da najozbiljnije računa na njega za prijateljki meč sa Slovačkom, ali i za kvalifikacione utakmice za odlazak na EP 2012. godine.

Premiership, 13. kolo:
Stoke – Liverpool 2:0 (Fuller 56, Jones 90)

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti