Stoke City želi dovesti Nisterlooya

Potvrđeno

Stoke City želi dovesti Nisterlooya

Edmir Škorić

Engleski premijerligaš Stoke City zainteresovan je za dovođenje iskusnog Realovog napadača Ruud van Nisterlooya.

Nakon pada u golgetersku kriz na Santiago Bernabeu, holandski napadač Ruud van Nisterlooy sve je bliži povratku u Englesku. 33-godišnjak se najprije povezivao s Liverpoolom, no sada se u utrku za nekadašnjim napadačem Manchester Uniteda uključio i Stoke City.

Predsjednik engleskog kluba Petar Coates potvrdio je to za Sky Sports.

"On možda nije dugo zabio, ali mi smo zainteresovani za njega, vidjet ćemo kakav će biti odgovor. To ovisi o njemu, da li želi više igrati kako bi nastupio na SP-u. Realno, male su šanse da Nisterlooy dođe kod nas", kazao je Coates.

Nisterlooy je propustio veći dio sezone nakon što je u prošloj sezoni povrijedio koljeno te je njegovo zdravstveno stanje još uvijek pod znakom pitanja. Međutim, holandski napadač još uvijek želi biti dio nacionalne vrste, pa je izgledno da se vrati na Otok ili eventualno pronađe neki drugi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.