Stoke izbacio Manchester City

Engleski FA Cup

Stoke izbacio Manchester City

Stoke City uspio je nakon produžetaka savladati Manchester City sa 3:1, te se tako plasirao u naredno kolo FA kupa gdje ih čeka Chelsea.

Stoke je na najbolji mogući način iskoristio crveni karton Emmanuela Adebayora u 82. minuti utakmice. Domaći su poveli golom Kitsona u 79. minuti, a Bellamy je izjednačio na 1:1. S igračem manje Manchester City je u produžetku pao nakon golova Shawcrossa u 95. i Tuncaya u 98. minuti utakmice.

Tottenhama je bio bolji od Boltona sa 4:0 u ponovljenoj utakmici osmine finala FA Cupa. Domaći su poveli u 23. minuti nakon akcije Luke Modrića i Romana Pavljučenka, koji je postigao vodeći gol. Golman Jussija Jaaskelainena je dao sam sebi gol za 2:0, a i tzreći gol za Pijetlove bio je autogol gostiju (Andy O'Brien). Tačku na i stavio je u 88. minuti svojm drugim golom Pavljučenko.

Engleski FA Kup:

Stoke - Manchester City 3:1 (Kitson 79, Shawcross 95, Tuncay 99/ Bellamy 81)
WBA - Reading 2:3 (Koren 6,47/ Kebe 9, Howard 90, Sigurdsson 95)
Aston Villa - Crystal Palace 3:1 (Agbonlahor 42, Carew 81 - pen., 89 - pen./ Ambore 73 - pen.)
Tottenham - Bolton 4:0 (Pavlyuchenko 23 87, Jaaskelainen 35 ag., O' Brien 48 ag.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.