Stoke "otkinuo" bodove Unitedu
Begović zaustavio Javier Hernadeza

Stoke "otkinuo" bodove Unitedu

Midhat Šljivak

Posljednji susret subotnjeg programa 6. kola engleske Premier lige odigrali su na Britannia stadionu Stoke City i Manchester United. Na kraju su ekipe podijelile bodove odigravši neriješeno 1:1.

Od prve minute susreta oba tima su krenula žestoko. Već nakon deset minuta igre Manchester United ostaje bez Javiera Hernandeza koji se povrijedio u sudaru sa našim reprezentativnim golmanom Asmirom Begovićem, a umjesto popularnog Chicarita
u igru je ušao Michael Owen.

Iako veoma dinamična utakmica, ozbiljnijih prilika nije bilo sve do 27. minute. Prvi šut u okvir gola Asmir Begovića u pogodak je prtvorio Nani nakon odlične solo akcije.
Samo minut kasnije dobra prilika za Stoke. Wikinson je odlično pucao u bliži ugao gola Uniteda, ali De Gea odlično brani.

Begović je svoj tim mogao koštati gola u 32. minuti. Upustio se naš golman u driblanje igrača Manchestera, što zamalo koristi Nani, ali šut koji je uputio odlazi preko gola.
Stoke je ponovo veoma brzo uzvratio, no i ovaj put De Gea brani udarac domaćih igrača, a u prilici je bio Delap.

De Gea je u prvom poluvremenu bio spasilac Crvenih đavola. U 36. minuti novi odličan šut Waltersa mladi Španac izvanredno brani, a u nastavku akcije Woodgate nakon kornera propušta priliku da glavom ugrozi gol De Geae.
Na poluvrijeme se otišlo vodstvom izabranika Sir Alex Fergusona od 1:0.

Stoke nakon sedam minuta igre u drugom poluvremenu dolazi do izjednačenja. Ethernington sjajno izvodi korner sa desne strane, a Peter Crouch odlično skače i sa svega tri metra pogađa mrežu nemoćnog De Geae.
Crouch dvije minute nakon postignutog gola ponovo ima odličnu priliku, ali ovoga puta sa svega dva metra ne uspjeva zatresti mrežu Uniteda.

Nakon izjednačenja igra se preselila na sredinu terena sa povremenim pokušajima na obje strane, no nije bilo izrazitih prilika za postizanje gola.
Veliku priliku za tri boda Unitedu promašio je Ryan Giggs u prvoj minuti sudijske nadoknade, no Asmir Begović fenomenalno ulazi u šut legendi Crvenih đavola, te spašava svoj tim poraza.


Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.