Stoke otpustio trenera nakon bruke u FA Kupu

Mark Hughes dobio otkaz

Stoke otpustio trenera nakon bruke u FA Kupu

Mark Hughes više nije trener Stoke Cityja. Čelnici kluba su odlučili Hughesu uručiti otkaz nakon današnjeg poniženja u FA Kupu.

Stoke je, naime, danas poražen u FA Kupu od Coventryja, ekipe iz engleskog trećeg ranga, rezultatom 2:1, a iako Hughes nakon meča nije bio pretjerano nezadovoljan igrom ekipe, klub mu je nedugo nakon utakmice uručio otkaz.

"Želimo se zahvaliti Marku za sve što je uradio za klub u protekle četiri i pol godine, pogotovo zbog činjenice da smo tri puta u nizu završili deveti u Premier ligi. Želimo mu puno uspjeha u budućnosti", poručili su iz Stokea.

Stoke City je u posljednjih 13 utakmica upisao samo dvije pobjede, što je očigledno čelnicima kluba bio znak da je vrijeme za promjenu na klupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi