Stoke posudio Davida Jamesa

Asmir Begović gubi konkurenciju

Stoke posudio Davida Jamesa

Edmir Škorić

Portsmouthova "jedinica" David James do kraja sezone branit će na golu Stoke Cityja. Posudba engleskog golmana sigurno će dobro doći bh. reprezentativnom golmanu Asmiru Begoviću.

Trener Stoke Cityja Tony Pulis već je ranije tvrdio kako se klub nalazi u pregovorima sa engleskim čuvarom mreže Davidom Jamesom. Sada je službeno 39-godišnji David James napustio Fratton Park i ostatak sezone provest će na posudbi u Stoke Cityju.

Pulis vjeruje da James može izboriti mjesto prvog golmana na Britannia Stadiumu, no odbio je nagađanja da bi prvi golman kluba Thomas Sorensen mogao preći u redove minhenskog Bayerna.

"Izgubili smo Toma neposredno pred utakmicu s Fulhamom i ukoliko se nešto dogodilo njegovom zamjeniku Steve Simonsen, onda ne bismo imali vratara. To bi bila tragedija za nas. Tako smo dobili priliku dovesti vrhunskog vratara jer smo čuli da nam James može biti na raspolaganju", kazao je Pulis u nedavnom intervju.

James je neko vrijeme bio ozlijeđen no očekuje se njegov povratak već ove sedmice u FA Kup utakmici Portsmoutha i Coventryja. James očekuje da u Stokeu bude standardan golman, kako bi izborio svoje mjesto na SP-u kod engleskog selektora Fabio Capella.

"Dovodite vrhunskog vratara, iako znate da će on ovdje igrati nogomet samo nekoliko mjeseci. Sorensen je branio sjajno, tako da će se obojica boriti za mjesto na golu, ali James može puno toga pokazati. On želi biti u avionu za Južnu Afriku i to me privlači, jer će očajno željeti taj poziv. Pa, ako mu damo priliku i pokaže se kao najbolji vratar u Engleskoj, onda ćemo biti zaista oduševljeni", istče trener Stokea.

Dolazak Jamesa mogao bi biti odlazak prvog golmana Sorensena, kojeg želi Bayern ali i nekoliko većih evropskih klubova.

"Čuli smo glasine kako neki veći klubovi u Europi žele Thomasa, ali najvažnije je da smo sada pokriveni na toj poziciji. Ako Bayern, Manchester United ili Chelsea dolaze po Toma, onda bi on htio da ode, baš kao i svi drugi, kao što je Ronaldo želio otići u Real Madrid..Ali, ako ode, nadamo se da će ga James odlično zamijeniti", kazao je za kraj Pulis.Odlazak Jamesa u Stoke, sigurno će otvoriti vrata bh. golmanu Asmiru Begoviću na golu "mornara".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.