Stoke preko Boltona do finala FA Cupa
Najveći uspjeh u istoriji Stoke Cityja

Ubjedljiv trijumf Stoke Cityja

Stoke preko Boltona do finala FA Cupa

M. Maksimović

U drugom polufinalnom susretu FA Cupa fudbaleri Stoke Cityja ubjedljivo su savladali Bolton (5:0), pa će se za trofej boriti sa Manchester Cityjem.

Fudbaleri Stoke City je su danas ostvarili istorijski uspjeh plasmanom u finale FA Kupa. Tri puta je ova ekipa u svojoj istoriji igrala polufinale, u četvrtom nastupu je izboreno finale. Stoke je u finalu pobjedio, bolje rečeno deklasirao Bolton 5:0. Nakon svega pola sata igre Bolton se našao u velikim problemima.

Već u 11. minuti je Stoke poveo golom Matthewa Etheringtona koji preciznim udarcem pogađa za 1:0. Šest minuta kasnije već je 2:0, ovaj put je strijelac Robert Huth. Treći gol je stigao na isteku prvih pola sata i definitivno je uništio nade navijače Boltona, gol postiže Kenwyne Jones.

Već tada je bilo jasno ko će igrati u finalu FA Kupa ove sezone, samo je bilo pitanje kojim rezultatom će završiti ova utakmica. U drugom dijelu je na scenu stupio Jon Walters. Prvo je u 68. minuti povisio na 4:0, a onda je devet minuta prije kraja drugim golom stavio tačku na i najbolje utakmice i velike pobjedu Stokea.

Asmira Begovića nije bilo u sastavu Stokea, ali se nadamo da ćemo u velikom finalu, 130. po redu moći uživati gledajući sa jedne strane Edina Džeku u dresu Manchester Cityja, sa druge Asmira Begovića na golu Stokea. Veliko finale se igra na Wembleyu 14.maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.