Stoke spremio 10 miliona eura za Bendtnera

Stoke spremio 10 miliona eura za Bendtnera

Edmir Škorić

Stoke City bi Arsenalu mogao ponuditi rokordnu 10.3 miliona eura tešku ponudu za danskog napadača Nicklasa Bendtnera.

Prema pisanju Daily Mirrora, menadžer Stokea Tony Pulis spreman je dovesti 23-godišnjeg Danca, nogometaša koji u Arsenalu prolazi težak period. Bendtner je Topnik od 2004. godine, no nikako da se izbori za startnu postavu, pa je ovog ljeta povezivan sa dosta njemačkih klubova.

U Stokeu, međutim, vjeruju da ga mogu uvjeriti da ostane u Engleskoj i, navodno, već su razgovarali s njegovim menadžerom.

Osim Bendtnera, na listi želja je i Wilson Palacios, Tottenhamov napadač, koji je za 13 miliona eura u januaru 2009. godine došao iz Wigana.

Pulis je najavio dolazak jednog ili dvojice nogometaša u idućih nekoliko dana. Ostaje da se vidi hoće li to biti Bendtner ili Palacios.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti