Stoke ubjedljiv, Begović na klupi

13. kolo Premier lige

Stoke ubjedljiv, Begović na klupi

Odigran je prvi susret 13. kola engleske Premier lige, a Stoke City je slavio protiv Blackburna, rezultatom 3:1.

Stoke je na svom Britannia stadionu ugostio ekipu Blackburna. Već na samom početku se mogao naslutiti pobjednik ovog susreta, jer je Stoke dominirao. Na prvi gol se čekalo do 28. minute, kada je Rory Delap, na asistenciju Jermainea Pennanta, pogodio za vodstvo domaćih. Pri tom reziltatu se otišlo na predah.

Trinaest minuta nastavka bilo je dovoljno Stoke Cityju da dođe do ubjedljivog vodstva. Etherington je sjajno prošao po lijevoj strani, uputio prizemni centaršut, koji dobro prima Walters i proslijeđuje Glennu Whelanu, koji neometan pogađa sa 17 metara. 

Peter Crouch je riješio sve dileme oko pobjednika u 72. minuti. Wilson je poslao jednu dugu loptu, skoro sa centra, a Crouch se sjajno snašao i polu-volejem pogodio za 3:0. Sve što su gosti napravili do kraja bio je gol Rochine u samoj završnici. Taj gol je bio i posljednji na ovom susretu. Naš reprezentativni golman, Asmir Begović, odgledao je pobjedu svoje ekipe sa klupe.

Stoke je ovom pobjedom prekinuo crnu seriju, od četiri uzastopna poraza, te je skočio na desetu poziciju ligaške tabele.

Premir liga, 13. kolo:
Stoke City - Blackburn 3:1 (Delap 28, Whelan 58, Crouch 72 / Rochina 86)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti